Βασιλική Μιχαλοπούλου: Από τη νομική, στη σκηνή — Μια νέα φωνή της ελληνικής μουσικής

7 hours ago 4

Ξεκίνησε με την ανεξάρτητη κυκλοφορία του single «Απ’ το λίγο που σε ξέρω» και, μετά από συνεχείς ζωντανές εμφανίσεις στα αγαπημένα unrecorded clubs της Αθήνας — Faust, Σταυρός του Νότου —, παρουσίασε το 2024 το πρώτο της άλμπουμ «Ενδεχόμενα».

Το 2025, η Βασιλική κυκλοφόρησε το single «Περιμένω», ένα ποπ/ροκ κομμάτι με έντονο ταξιδιάρικο χαρακτήρα, προάγγελος μιας πολυεπίπεδης δισκογραφικής δουλειάς που συνδυάζει στοιχεία από τη δημοτική μουσική, τη ρούμπα, το έντεχνο και τη σύγχρονη ποπ/ροκ αισθητική.

Οι ζωντανές της εμφανίσεις ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και την αλληλεπίδρασή της με το κοινό, που τραγουδά μαζί της και γεμίζει ασφυχτικά τις αίθουσες . Όπως η ίδια πιστεύει, η μουσική δεν περιορίζεται σε ένα είδος: είναι ένας καμβάς προσωπικών βιωμάτων και αισθητικών συνθέσεων, πάνω στον οποίο πλάθει έναν πολυφωνικό και ειλικρινή μουσικό κόσμο.

Η Βασιλική Μιχαλοπούλου είναι πια αναγνωρισμένη στην ελληνική μουσική σκηνή ως καλλιτέχνης με μήνυμα και φωνή. Με αυθεντική έκφραση και δηλωμένη πρόθεση να συνεχίσει να εξελίσσεται, φαίνεται πως έχει ανοίξει μια νέα σελίδα με πολλά “Ενδεχόμενα” για τη μελλοντική της πορεία.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη της Βασιλικής Μιχαλοπούλου στο CNN Greece:

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Βασιλική Μιχαλοπούλου: Μάλλον μια βαθειά χητεία να επικοινωνήσω αυτά που αισθάνομαι και αυτά που με ανησυχούν. Η μουσική μου έδωσε απαντήσεις, αλλά και τον τρόπο να το κάνω! Στην έναρξη το έκανα αυθόρμητα, τραγουδούσα με τις παρέες μου όταν βγαίναμε έξω, χωρίς περαιτέρω βλέψεις. Οι φίλοι μου με παρότρυναν να το ψάξω και έτσι, σιγά σιγά, το ένα έφερνε το άλλο.

Πώς βλέπεις την ελληνική μουσική σκηνή;

Βασιλική Μιχαλοπούλου: Πιστεύω πως και σήμερα, όπως και σε κάθε εποχή, υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες που εκφράζουν τη γενιά και την εποχή τους. Τις ανησυχίες μας, τον τρόπο που μιλάμε, αυτά που βιώνουμε. Ιδίως στην γενιά μου που μπορώ να το παρακολουθήσω και καλύτερα, υπάρχουν καλλιτέχνες που θαυμάζω βαθιά είτε για τη φωνή, είτε για τη δισκογραφία τους, είτε και για τα 2 μαζί, όπως ο Bloody Hawk, η Ιουλία Καραπατάκη, η Νεφέλη Φασούλη, οι Σκιαδαρέσες, τα Καλογεράκια.

Ποιες είναι οι επιρροές σου;

Βασιλική Μιχαλοπούλου: Ξεκίνησα με τα κλασικά, είμαι παιδί μεγαλωμένο μέσα στο έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι, που σιγά σιγά μεγαλώνοντας αναζήτησα τα δικά μου ακούσματα. Στο σπίτι μου ακούγαμε από Κραουνάκη ως Τσιτσάνη, από Στράτο Διονυσίου ως Dire Straits, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Χάρις Αλεξίου κοκ. Στην βάδιση στράφηκα σε όλα τα είδη για να τα ανακαλύψω, διαδικασία την οποία ακόμα ακολουθώ, σε όλα τα είδη βρίσκω κομμάτια που με αφορούν και έχουν κάτι να μου πουν. Στην ροκ, την ποπ, την χιπ χοπ, τα μπλουζ. Δεν σταματώ να αναζητώ.

Ετοιμάζεις κάτι νέο;

Βασιλική Μιχαλοπούλου: Μόλις κυκλοφόρησε από τη Minos EMI το βιντεοκλίπ για το τραγούδι μου «Ενδεχόμενα» σε σκηνοθεσία Μαρίζας Καψαμπέλη και στίχους και μουσική του Γιώργου Καψάσκη και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Λατρεύω να κάνω βιντεοκλίπ, είναι ο τρόπος να ενώσω την υποκριτική και το σινεμά που λατρεύω με τη μουσική μου, επομένως, όποτε ετοιμάζω ένα βιντεοκλίπ είναι για μένα ένα μεγάλο γεγονός! Στα «Ενδεχόμενα» δημιουργήσαμε μια μολπή στη θηλυκότητα, παίζουν κορίτσια πολύ αγαπημένα και δικά μου πρόσωπα. Φτιάξαμε έναν κόσμο με αληθινά, πανέμορφα κορίτσια που τραγουδούν για τον έρωτα έτσι όπως τον περιγράφει το τραγούδι μας, τολμηρό και ανέμελο!

Θα κάνεις καλοκαιρινή περιοδεία;

Βασιλική Μιχαλοπούλου: Έχω κάποια πλάνα στα σκαριά που θα ανακοινώσω, το σίγουρο όμως είναι ότι ήδη ετοιμάζω το πρόγραμμα της επερχόμενης σεζόν με καινούριες διασκευές και ενορχηστρώσεις, για το οποίο ανυπομονώ!

Μπορεί ένας μουσικός να ζήσει στην Ελλάδα από αυτό που κάνει;

Βασιλική Μιχαλοπούλου: Όχι με το που θα ξεκινήσει και αυτό είναι το κρίμα σήμερα. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες ως να καταφέρουν να βιοποριστούν αποκλειστικά από τη μουσική έχουν και δεύτερη δραστηριότητα, είτε μαθήματα, είτε και κάτι εκτός της μουσικής. Είναι διαφορετική η εποχή σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια: αφενός δεν πωλούνται δίσκοι, συνεπώς εκλείπει μια βασική πηγή εισοδήματος και αφετέρου η συχνότητα των ζωντανών εμφανίσεων είναι μικρότερη σήμερα.

Τι θα άλλαζες στον τρόπο που ο Έλληνας ακούει μουσική;

Βασιλική Μιχαλοπούλου: Νομίζω το πόσο ανοιχτός είναι κανείς στο καινούργιο. Είναι πολλοί οι νέοι καλλιτέχνες που έχουν κάτι να πουν σήμερα, αλλά πρέπει και οι ακροατές να τους αναζητούμε, να τους παρακολουθούμε και να τους στηρίζουμε!

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2025. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-