Ένα απειλούμενο ασιατικό πουλάρι βρήκε νέα οικογένεια στη Μινεσότα

14 hours ago 2

Ο Μάρατ, ένα άλογο Πρζεβάλσκι, αρρώστησε σοβαρά λίγο μετά τη γέννησή του στον ζωολογικό κήπο της Μινεσότα πριν λίγο καιρό. Μετά από εντατικές θεραπείες που έλαβε, αφού επέστρεψε στη μαμά του, εκείνη έπαψε να το φροντίζει.

Τελικά, ένα οικόσιτο πόνι, η Άλις, που είχε πρόσφατα χάσει το νεογέννητο μωρό της, υποδέχθηκε τον μικρό Μάρατ σαν δικό της παιδί, όπως μεταδίδει το Associated Press. Σύμφωνα με τους κτηνίατρους που ανέλαβαν την περίθαλψή του, πρόκειται για μια από τις πρώτες φορές που αυτό το είδος παρένθετης μητρότητας δοκιμάζεται με επιτυχία με ασιατικά άγρια ​​άλογα.

Το ατομικό του ζωολογικού κήπου επέλεξε το όνομα Μάρατ επειδή σημαίνει «αυτός που είναι γενναίος». Στην περίπτωση αυτού του μικρού πουλαριού έπρεπε να είναι ίφθιμος από τόσο μικρή ηλικία.

Τα Πρζεβάλσκι θεωρούνται το μόνο πραγματικά άγριο είδος αλόγων που έχει απομείνει.

Κηρύχτηκαν ζώα που έχουν εξαφανιστεί από την άγρια φύση τη δεκαετία του 1960, με μόνο λίγα να επιβιώνουν σε ζωολογικούς κήπους. Έκτοτε όμως έχουν επανεγκατασταθεί στις στέπες της Μογγολίας και της Κίνας, ενώ μερικά διαβιούν στη Ρωσία και την Ουκρανία. Δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν λιγότερα από 2.000, κάθε πουλάρι είναι κρίσιμο για την επιβίωση του είδους.

horse, marat, alogo

Ο Μάρατ, ένα από τα πλέον απειλούμενα άγρια άλογα

AP Photo/Mark Vancleave

«Ως ένα από τα πραγματικά άγρια ​​άλογα που έχουν απομείνει στον κόσμο, η συμπεριφορά τους είναι λίγο διαφορετική» όπως δήλωσε ο διευθυντής φροντίδας ζώων του ζωολογικού κήπου, Κερτ Χάιτσμαν. Δεν έχουν εξημερωθεί και είναι πιο κοντά και πιο γεροδεμένα από τα συνηθισμένα άλογα, όπως εξήγησε ο όμοιος στο AP.

Γεννήθηκε με προβλήματα υγείας που οδήγησαν σε σήψη

Ο Μάρατ γεννήθηκε με προβλήματα υγείας στα άκρα του, με αποτέλεσμα δυσκολεύεται να σταθεί όρθιος, όπως ανέφερε η καθηγήτρια διευθύντρια υγείας των ζώων του ζωολογικού κήπου, Άνι Ρίβας.

«Και επειδή δυσκολευόταν να βαδίσει με τη μαμά στο κοπάδι, περνούσε πολύ χρόνο ξαπλωμένος στο έδαφος και δυστυχώς εμφάνισε βακτηριακή σήψη. Ήταν πολύ, πολύ άρρωστος» συμπλήρωσε η Ρίβας.

Δέχθηκε περίθαλψη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιπποειδών του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, καθώς μετά τη σήψη υπέστη πνευμονία. Μετά τη νοσηλεία του, η βιολογική του μητέρα, Νάντι, αρνήθηκε να τον δεχτεί πίσω.

«Έτσι γεννήθηκε το ερώτημα "τι θα κάνουμε με αυτό το πουλάρι;"» όπως ανέφερε η Ρίβας. «Θα μπορούσαμε να το μεγαλώσουμε εμείς, αλλά δεν θα είμαστε Οι Έλληνες η καλύτερη επιλογή για να το μάθουμε πως να μεγαλώσει ως άλογο και δη άγρθ- ειδικά άγρια ​​άλογα».

Τότε βρήκαν την Άλις, μια φοράδα που εξακολουθούσε να θρηνεί το δικό της πουλάρι, αλλά αμέσως άρχισε να φροντίζει τον Μάρατ και να του επιτρέπει να θηλάζει.

«Ήταν πραγματικά ένα παραμυθένιο τέλος. Δέθηκαν αμέσως» δήλωσε η Ρίβας.

«Είναι ένα άγριο άλογο» ανέφερε η Ρίβας. «Πρώτον, είναι επιβήτορας, οπότε έχει ήδη αποκτήσει μια έντονη προσωπικότητα από αυτό. Αλλά είναι επίσης λίγο πιο σκληρός από ό,τι θα περίμενε κανείς να είναι ένα οικόσιτο πουλάρι. Προσπαθεί να δείξει ότι είναι το αφεντικό, ότι είναι υπεύθυνος, ότι είναι κυρίαρχος. Έτσι προσπαθεί να κάνει ένα βήμα μπροστά, να κλωτσήσει, να επιβάλει την κυριαρχία του πάνω μου».

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2025. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-